top of page

Hur kan jag finansiera mitt köp av värmepump?

Updated: May 12

Behovet av en ny värmepump kan komma plötsligt. Det är inte många som har pengar liggande för att täcka den ofta plötsliga och dyra investeringen i en ny uppvärmningslösning.


Som tur är finns det förmånliga sätt att finansiera köpet. Det går att låna till en del av kostnaden eller hela kostnaden för köp och installation.


Det mest förmånliga villkoren ges typiskt sett genom bolånet. Det är dock inte alltid som det finns utrymme att låna mer på bostaden och det kan dessutom vara ont om tid till handläggning av banken.


Låna upp till 250 000 kr utan säkerhet

Klimio erbjuder i samarbete med Svea Bank AB en förmånlig finansiering av ditt värmepumpköp. Du kan låna upp till 250 000 kr och dela upp din betalning över upp till 144 månader (12 år).

När du lånar 100 000 kr över 12 år blir månadskostnaden 1 125 kr. I många fall sparar du mer än det dubbla på att skaffa t.ex. bergvärme eller luft-vattenvärmepump.

Kostnaden för lånet består av tre delar, en uppläggningsavgift på 495 kr, en administrationsavgift på 45 kr och en ränta om 7,95% (per den 12/5, 2023).


Skulle du till exempel låna 100 000 kr över 12 år blir den fasta månadskostnaden 1 125 kr (effektiv ränta 9,33%). Om du istället väljer att betala hela lånet på 6 år blir månadskostnaden 1 796 kr (effektiv ränta 9,48%).


Ansökan tar mindre än 1 minut och görs här: Ansök om värmepumplån


ANDRA FINANSIERINGSMÖJLIGHETER

Det finns även möjlighet att söka finansiering genom våra partners NIBE, Bosch, Daikin och Vaillant. De har samarbete med olika låneinstitut och ger möjlighet att låna upp till 100% av värmepumpköpet.


NIBE – energilån via Danske Bank

Bosch – energilån via Swedbank

Daikin – energilån via Wasa Kredit

Vaillant – energilån via Ecster/Handelsbanken

bottom of page